Kuningatar-laskiaismunkit
Ohjeet kenties maailman parhaisiin laskiaismunkkeihin

Helppoa ja nopeaa
1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
2. Toisessa kulhossa sekoitetaan maito, kerma ja munat.
3. Yhdistä kosteat ja kuivat ainekset tasaiseksi taikinaksi.
4. Lämmitä öljy noin 180 °C. Käytä lämpömittaria!
5. Kokeile pienellä taikinanokareella, öljy on sopivan kuumaa, kun taikina alkaa heti poreilemaan.
6. Ota taikinasta kahdella ruokalusikalla haluamasi kokoisia nokareita ja kypsennä ne rasvassa ruskeiksi molemmilta puolilta!
7. Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperille ja kierittele sitten sokerissa, anna viilentyä kunnolla.
8. Leikkaa munkkeihin viilto, miten päin nyt haluatkaan.
9. Avaa viiltoa hieman ja pursota viillon pohjalle haluamaasi hilloa, minä käytin tietysti kuningatarhilloa.
10. Päälle pursotus kermavaahtoa.
11. Eikun
nam-nam ja ääntä kohti! Herkkuhetkiä toivottelee Kuningatarideat!
Raaka-aineet:
8 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl suolaa
5 tl leivinjauhetta
4 tl kardemummaa
3 dl maitoa
2 dl kermaa
3 munaa
Kypsentämiseen:
vajaa 1 litra rypsiöljyä
Sisään:
Kuningatarhilloa
Kermavaahtoa